RSS

Blog

DE LA INCEPATORI LA ARTISTI: Cum sa-ti transformi talentul intr-o cariera de succes in Manichiura

De la incepatori la artisti: Cum sa-ti tranformi talentul intr-o cariera de succes in Manichiura

Fiecare inceput poate fi greu, mai ales atunci cand urmaresti sa intri intr-un domeniu nou si plin de posibilitati, precum manichiura. Daca esti pasionata de frumusete si doresti sa incepi o cariera in acest domeniu, dar te simti nesigura sau daca ai dubii in privinta acestui domeniu, noi venim in ajutorul tau.

Acest blog isi propune sa ofere indrumari si incurajari pentru oricine care aspira sa devina tehnicieni in manichiura si sa ofere cateva sfaturi esetiale pentru a incepe un nou capitol:

  1. Identificarea pasului cel mai important: Formarea

Primul pas important pe care trebuie sa-l faci pentru a intra in domeniul manichiurii este sa te inscrii intr-un curs de formare sau sa urmezi o scoala de specialitate. Aceasta este baza pe care iti vei construi cariera, asa ca asigura-te ca alegi o scoala de incredere si ca investesti timpul si efortul necesar pentru a invata tehnicile corecte.

  1. Practica si Perfectionare

La fel ca in orice alt domeniu, practica este cheia succesului. Dupa terminarea cursului, poti incepe sa practici si sa exersezi regulat. Poti incepe pe prietene sau familie si poti sa participi la evenimente sau webinarii pentru a-ti dezvolta abilitatile.

  1. Construirea unui portofoliu

Pe masura ce te perfectionezi, incepe sa-ti construiesti un portofoliu cu lucrarile tale. Fotografiaza toate design-urile pe care le realizezi si creeaza un portofoliu online sau in format fizic pe care sa-l poti arata potentialilor clienti.

  1. Dezvolatrea abilitatilor comunicative si relationale

Manichiura nu inseamna doar sa aplici lacuri de unghii. Este, de asemenea, despre a stabili conexiuni cu clientii si a intelege exact ce isi doresc. Dezvolta-ti abilitatile de comunicare si ascultare activa pentru a oferi servicii personalizate si a construi relatii de lunga durata cu clientii tai.

  1. Promovare si networking

Dupa ce ai acumulat experienta si ai dezvoltat abilitatile necesare, poti incepe sa-ti promovezi serviciile. Dupa crearea portofoliului online, foloseste retelele de socializare pentru a-ti prezenta lucrarile si participa la evenimente sau expozitii in industria frumusetii pentru a-ti face cunoscut numele.

In ceea ce priveste beneficiile carierei in manichiura, exista multe. Iata cateva dintre ele:

  1. Oportunitati de lucru flexibile: Poti lucra ca tehnician intr-un salon sau poti deschide propriul tau salon, oferindu-ti astfel posibilitatea de a-ti gestiona programul si locatia de lucru.
  2. Creativitate: Manichiura iti ofera posibilitatea de a-ti exprima creativitatea si de a crea opere de art pe unghiile clientilor tai.
  3. Satisfactie personala: Posibilitatea de a face oamenii sa se simta bine si multumiti este o sursa de satisfactie personala imensa.

4.Potential de castig atractiv: Un tehnician priceput in manichiura poate castiga un venit atractiv, iar posibilitatea de a primi bacsisuri poate creste veniturile.

  1. Crestere profesionala: Cu experienta si formare continua, poti avansa in cariera ta si poti deveni un specialist in nail art sau chiar un educator in domeniu.

Incheiem spunand ca succesul in manichiura necesita rabdare si perseverenta. Nu vei deveni un expert peste noapte, dar cu pasiune si determinare, poti atinge inaltimile dorite in acest domeniu. Cu fiecare unghie pe care o ingrijești si cu fiecare zambet pe care-l aduci pe fata unui client, vei vedea cat de frumoasa si implinitoare poate fi aceasta cariera.

Nu te lasa descurajat si mergi inainte cu incredere!

CURATAREA, DEZINFECTAREA SI STERILIZAREA ustensilelor metalice pentru manichiura

CURATAREA, DEZINFECTAREA SI STERILIZAREA ustensilelor metalice pentru manichiura

Pentru ca toate tehnicienele trebuie sa fie la curent cu toti pasii in sterilizarea ustensilelor metalice pentru manichiura, astazi va prezentam tot ce aveti nevoie sa stiti pentru a lucra intr-un mediu steril si sigur.

Noi consideram ca metoda corecta de curatare, dezinfectare si sterilizare a ustensilelor metalice este urmatoarea:

 

Pasul 1: CURATAREA SI DEZINFECTAREA

- se iau ustensilele si se curata sub jetul de apa cu ajutorul unei perii.

- se adauga mai apoi in aparatul cu ultrasunete impreuna cu solutia Gigasept AF Forte/ Barbecide. Concentratia de 2% in functie de cantitatea de apa.

Este important sa aveti concentratia perfecta, nu mai mult, nu mai putin. Daca este mai putina solutie, dezinfectarea nu se realizeaza complet iar daca este mai multa, riscati sa stricati ustensilele.

Pasul 2:  CLATIREA

Clatirea se face sub jetul de apa puternic pentru a inlatura stratul alunecos al dezinfectatului. Este obligatoriu sa fie inlaturat 100%, in caz contrar, ustensilele vor oxida in sterilizator.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasul 3: USCAREA

Ustensilele se sterg cu ajutorul unor servetele uscate care sa absoarba toti stropii de apa si se lasa la uscat inca 10/15 minute. Important este sa fie complet uscate pentru a nu oxida in sterilizator.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pasul 4: IMPACHETAREA

Se ambaleaza in pungi autosigilante speciale in functie de aparatul de sterilizare: Pupinel sau autoclav.

Pentru pupinel sunt recomandate pungile din hartie iar pentru autoclav cele din plastic.

Aceste pungi sunt de dimensiuni diferite, in functie de cate ustensile aveti nevoie, fie ca folositi o forfecuta si 2 capete de freza, pentru care va recomandam pungile 75mm x 150mm, fie ca folositi cleste, pusher, forfecuta, capete freza pentru care va recomandam cele cu dimensiuni 100mm x 200mm, pe toate le gasiti disponibile pe nailly.ro.

 

 

 

 

 

Pasul 5: Sterilizarea

Acesta este ultimul dar si cel mai important pas, deoarece sterilizarea se face in pupinel sau autoclav.

- La pupinel vom steriliza la 180 de grade 60 minute plus preincalzire. Preincalzirea se face in felul urmator: pornim pupinelul si cronometram cat dureaza sa ajunga la 180 de grade si acest timp il adaugam la cele 60 de minute.

          - La autoclav exista programe speciale si nu trebuie decat sa le selectam.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca urmati acesti 5 pasi importanti, veti lucra intr-un mediu steril si sigur si va puteti bucura de activitatea dumneavoastra.

 

PRODUSE NECESARE LA ÎNCEPUT DE DRUM IN DOMENIUL UNGHIILOR TEHNICE

PRODUSE NECESARE LA INCEPUT DE DRUM IN DOMENIUL UNGHIILOR TEHNICE  

Esti la inceput  de drum in acest domeniu si nu ai idee de produsele de care ai nevoie?

Nu stii foarte multe produsele sau brandurile, ai auzit peste tot pareri, dar nu stii ce sa alegi?

Mai jos o sa gasesti cu exactitate ceea ce ai nevoie.

În primul rand, trebuie sa faci diferenta dintre un produs de calitate superioara și unul slab calitativ. PRETUL este principala capcana in care cad majoritatea tehnicienilor de unghii.

Consideri ca produsele care te-ar costa mai putin ar fi mai eficiente, nu? GRESIT! Iti explic si de ce, produsele ieftine in general nu se ridia la normele europene, de cele mai multe ori ingredientele nu sunt mentionate sau nu sunt traduse, iar acest fapt va expune atat pe tine, cat si pe clientele tale la anumite riscuri. In prim plan este vorba despre ingrediente pentru ca sanatatea este pe primul plan.

Urmatorul motiv pentru care aceasta alegere nu te va avantaja este acela ca manichiurile cu gel uv, oja semipermanenta sau acrylgel, realizate cu produse de o calitate indoielnica, nu vor rezista in timp, prin urmare pierzi primul val de cliente pe care l-ai obținut cu greu. Este de la sine inteles si faptul ca se  lucreaza mult mai greu cu aceste produse, ba curg, ba nu se polimerizează, se desprind de la vârfuri etc.

Primele produse pe care le achizitionezi reprezinta o investitie pentru tine, de aceea trebuiesc alese cu grija, iar daca nu dispui de o suma mare de bani, este de preferat sa achizitionezi produse de calitate, in cantitati mici, astfel incat sa oferi înca de la inceput servicii de calitate superioara, iar cu banii castigati din primul val de cliente îți poți permite sa-ti completezi stocul.

Trebuie sa iei in calcul faptul ca in ziua de azi, clientele studiaza si ele piata si cunosc brandurile care ofera calitate, daca tu ai pe masa de lucru produse care au recenzii negative, clientele vor renunta la tine deoarece isi doresc servicii de top.

 

Pentru a beneficia de o calitate superioara, iti recomand aceste produse:

Ghidul pentru alegerea frezei electrice pentru manichiura

GHIDUL PENTRU ALEGEREA FREZEI ELECTRICE PENTRU MANICHIURA

 

Alegerea unei freze electrice de calitate pentru manichiura poate fi o provocare, datorita numeroasei varietati de modele disponibile pe piata.

Cu toate acestea, exista anumite aspecte cruciale care trebuie analizate inainte de a face o achizitie.

  • Puterea: Frezele electrice pentru manichiura variaza in ceea ce priveste forta lor. Cu cat freza are o putere mai mare, cu atat va fi mai capabila sa efectueze o munca mai bine si mai rapida. Este important sa alegeti un model cu puterea adecvata necesitatilor dumneavoastra, spre exemplu, Freza Marathon Champion 3.
  • Viteza de rotatie: frezele electrice pentru manichiura difera si in ceea ce priveste viteza de rotatie, varind intre 0-35.000RPM

Unele freze au o viteza mai mare decat altele, Freza Marathon Champion 3 avand 35.000RPM, acest aspect poate fi important in functie de tipul de unghii pe care doriti sa le realizati.

Cu cat freza are o viteza mai mare, cu atat va fi mai capabila sa actioneze rapid.

  • Accesorii: este important sa verificati daca freza pe care o alegeti vine cu accesorii, cum ar fi capete de frezare sau perii pentru curatare.

Aceste accesorii pot fi extrem de utile daca le folositi frecvent.

  • Usurinta in utilizare: este important sa alegeti o freza care sa fie usor de utilizat, Freza Marathon Champion 3 are un design ergonimic si simpl, astfel incat o puteti manevra cu usurinta.

In concluzie, atunci cand cautati freza electrica ideala pentru manichiura, trebuie sa analizati puterea, viteza de rotatie, accesoriile si usurinta in utilizare.

Daca faceti o alegere cu atentie, freza dumneavoastra poate deveni un accesoriu de nadejde pentru munca de zi cu zi!

Teoria sablonului

TEORIA SABLONULUI

 

Sablonul este cea mai importanta parte din realizarea unei constructii a orcarei forme dorite. Teoria decupajului și montarii lui trebuie aprofundată de catre orice technician de unghii.
Exista mai multe feluri de șabloane pe piata: din hartie, sabloane plastifiate, mai lungi sau mai scurte, sabloane pentru forme extreme sau chiar pentru patrat.

 

Folosirea corecta a tipurilor de sabloane

 

Exista foarte multe tipuri de sabloane, dar nu toate tipurile sunt corecte. Iata ce trebuie sa urmarim la un sablon ca sa fim sigur ca este bun, functional:

  1. Forma sa fie cat mai simpla, fara incretituri sau zone foarte inguste, cu aripioare cat mai late, pentru a putea fi prinse sub deget dupa decuparea acestuia.
  2. Lungimea este importanta, daca tehnicianul lucreaza numai pe forme mici, acesta trebuie sa foloseasca sabloane mai mici, daca doreste sa realizeze constructi mai lungi, trebuie folosite sabloanele mai lungi.

 

 

Alegerea tiputilor de forme realizate din constructie in functie de apexul natural al unghiei

 

Patul unghial STANDARD se pot realiza formele cu ax longitudinal curb – oval/ migdala si formele cu ax longitudinal drept – patrat, squoval, oval modern, ballerina.

Nerecomandat – SLIM.

Patul unghial CONVEX se pot realiza forme medii-lungi, ballerina, patrat, migdala.

Pat unghial CONCAV este cel mai limitat atunci cand vorbim de alegerea formelor tehnice, deoarece avand curbura crescuta in sus, nu pot realiza multe tipuri de forme. Formele lungi sunt excluse din cauza patului unghial mic si lat, zona de stress mai mica, rezistenta limitata. Recomandate sunt slimul, ultra slimul si forma cu apex.

 

Iata cateva idei generale ce va vor ghida catre o realizare corecta a extensiei:
>stabilim forma patului unghial al clientei la fiecare deget în parte
>decupam șablonul in punctele de stres și eliberam corect zona faldurilor laterale
> strangem șablonul în varf conic sau cilindru, in funcție de forma pe care dorim sa o realizam
>verificam ca linia mediana a șablonului sa fie pe centrul patului unghial

De notat: pentru clientele care au hiponichium, trebuie decupata și linia decolteului a sablonului.

-pentru a decupa linia decolteului, desfacem forfecuța larg și intram în interiorul șablonului fără a tăia colțurile.
După ce am montat corect șablonul totul devine mult mai ușor.

Patul unghial si formele acestuia

Patul unghial si formele acestuia

Patul unghial este de mai multe feluri:

  1. Patul unghial STANDARD

Unghia STANDARD creste drept, este estetica, se lucreaza cu usurinta pe ea si nu este deranjanta visual.

Insa, exista un minus, nu putem realiza o unghie tehnica dreapta, deoarece nu ofera rezistenta.

Exista 2 tipuri de pat unghial Standard vazut din lateral:

  1. Cu linie superioara si crestere dreapta.
  2. Cu linie superioara usor curba si crestere dreapta.

 

  1. Patul unghial CONVEX

Unghia CONVEXA este acea unghie ce are tendinta de crestere in jos. Aceasta unghie este singura ce are apex negativ, acest aspect fiind vital pentru rezistenta produsului tehnic. Unghia CONVEXA poate fi corectata prin diferite tehnici, deoarece este usor sa realizezi o unghie dreapta dintr-o unghie curba.

Varful unghiei este cel mai ingust dintre toate formele de unghii.

  1. Patul unghial CONCAV

Unghia CONCAVA creste in sus, aceasta avand doua forme, plan inclinat in sus sau plan scobit.

Are mai multe minusuri, printer care: rezistenta, estetica si dificultatea de a corecta o astfel de unghie.

Exista 2 tipuri de pat unghial CONCAV vazut din lateral:

  1. Cu linie superioara inclinata in sus.
  2. Cu linie superioara curba, scobita si crestere in sus.

FORMA UNGHIEI

  • UNGHIA OVALA

Defineste o unghie rotunjita pe toate marginile sale, fara colturi.

Pozitionarea sablonului pe o unghie ovala poate sa iti dea batai de cap.

Aceasta este estetica in mare parte, este ingusta si alungita,

este armonioasa, nu are latimi care sa deranjeze visual.

 La acest tip de unghie nu se vede vraful degetului din fata.

  • UNGHIA MIGDALATA

Aceasta unghie este ingustata in partea inferioara, astfel incat

se recomanda decupajul adanc al sablonului pentru a obtine o

extensie corecta.

Unghia naturala migdalata este inestetica, deoarece este ne naturala

 ingustarea santurilor laterale.  La acest tip de unghie varful degetului

nu se vede din fata.

  • UNGHIA PATRATA

Este acea unghie care are latimea aproximativ egala cu inaltimea,

are o curba C pronuntata si are punctele laterale de crestere coborate.

 La unghia patrata paralelismul intre laterale este prezent iar inaltimea

 patului unghial este cuprinsa intre mica si medie

 

  • UNGHIA TRAPEZOIDALA

Este unghia care are o baza mica la cuticula si o baza mare spre varf,

 formand un trapez. Curba ce este foarte desfacuta.

Aceasta forma poate aparea la beblusi si copii datorita greutatii lor care

se dubleaza/tripleaza intr-un timp scurt. Este inestetica si deranjeaza vizual.

 

Despre profesia de stilist protezist unghii tehnice
Un alt aspect foarte important este sa fiti mereu binedispuse si primitoare, un zambet sau o vorba buna, fac de cele mai multe ori diferenta.
Suna